Werken in de cloud

Werken in de cloud met 24×7 ICT

Het is nog niet zo heel lang geleden dat iedereen op zijn of haar werkplek een afzonderlijke computer had, waarmee men toegang had tot lokale bestanden op een harde schijf. Dat ging later over tot het werken in een lokaal netwerk. En vandaag de dag is het mogelijk dat iedereen in een bedrijf in de Cloud werkt. De Cloud is een online server met een online opslagruimte. Bestanden kunnen in de Cloud worden opgeslagen. Die bestanden worden vervolgens versleuteld om hackers buiten de deur te houden.

Waarom kiezen voor werken in de cloud?

Er zijn legio voorbeelden te bedenken waarom u uw bedrijf in Cloud moet laten werken. Een vastlopende computer met niet opgeslagen bestanden bij een individuele medewerker behoort definitief tot de verleden tijd. En als uw werknemers, om welke reden dan ook, een dag thuis willen werken, dan is dat geen probleem. Ze kunnen thuis op de computer inloggen op uw bedrijfsportaal, zodat ze toegang hebben tot alle bedrijfsbestanden. Inloggen kan dan zelfs overal en altijd. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een laptop of computer en een internetverbinding. Ideaal dus ook voor medewerkers die veel op pad zijn voor uw bedrijf.

In de cloud werken met Office365

In de cloud werken met office365.

U wilt werken met zo min mogelijk servers op kantoor. Server diensten wilt u extern afnemen en per maand afrekenen. Dit kan! Bij Office 365 en Azure betaald uw maandelijks voor uw IT diensten. Denk hierbij aan mail, fileshares, computer beheer, gebruiker en rechten beheer, SQL databases en applicatie hosting.

Office 365 zorgt ook voor een goede samenwerking mogelijkheid. Deel / bewerk bestanden met meerder personen werk gezamenlijk aan documenten.

Met Microsoft Teams is ook mogelijk om een video gesprek te voeren. Laat de andere kant meekijken op je scherm door het scherm te delen.

Contact